tirsdag 29. september 2009

Menn og farger.

Ikke et vondt ord om hverken menn eller farger, bare så det er sagt.

Dagens innlegg er inspirert av noen svært gode venner av oss, som for en tid tilbake skulle male gangen sin. Resten av huset fremsto i lyse lekre farger, men oppussing av gangen var i lengre tid blitt utsatt. Nå må det sies at gangen ikke hadde en mørk farge, men den gule fargen passet liksom ikke helt inn med resten av huset...
Etter litt forhandlinger i heimen ble Hr. og Fru. M enig om at gangen skulle males, og turen gikk til nærmeste farvehandler. Fru M hadde nok et nokså klart bilde for seg hvordan det ferdige resultatet skulle bli, noe som Hr. M selvsagt var totalt uvitende om. I sin lykkelig uvitenhet finner Hr. M en farge som han synes var utrolig lekker. TOMATRØD! Her var de tydligvis på hver sin planet. Fru. M argumenterte det hun var god for, men Hr. M er kjent for å stå på sitt... til et visst punkt.
Hva som hendte i tidsrommet fra Hr. og Fru M`s besøk i fargehandelen, og frem til det ferdige resultatet skal få lov å forbli usagt, men gangen fremstår i dag med en lys og lekker farge, uten så mye som et lite innslag av tomatrødt.

Hvordan er det egentlig mulig at kvinner og menn kan ha så ulik oppfatning av farger? Vi har vel alle opplevd at den fargen vi har valgt er feil, og kanskje burde hatt en ørlite nøyanse mer av.....

Jeg har i alle fall værtt der noen gangen, en liten justering, og vips så blir resultatet perfekt!


Det jeg ikke har skjønt er hvorfor min mann ikke ser den lille nøyanseforskjellen. Grunnene til det kan jo være mange, vi slipper å kjøpe ny maling er jo et godt argument... , vi slipper å male enda en gang, er jo et annet godt argument.


Men nå er mysteriet oppklart!

Kvinner kan oppfatte 10 millioner fargenøyanser, mens mannens øye kun kan oppfatte 1 millon. Dette henger vistnok sammen med at kvinner har 2 x-kromosomer, mens mannen bare har ett x-kromosom. Dette kan vist også være årsaken til at ca. 8% av menn er fargeblinde, mens kun en 1/2% av kvinner er det.

Nå skal det også sies at Fargerådgiveren som kommer med ovennevnte avsløring, også mener at valg av farger alt for lenge har vært styrt av kvinner. Og at hele familien, også far, må på banen når det skal velges farger til hjemmet. Men det hersker ingen tvil om at kvinner har en større sensivitet for farger!

(bildene er lånt fra Jotun)

1 kommentarer:

LYKKEBO sa...

He-he! Morsom historie!!
Og så har jeg lært noe nytt i dag å ;)
Kkem

Legg inn en kommentar

Koselige kommentarer mottas med takk

Related Posts with Thumbnails