Ostepai med salat.
En enkel, men veldig smakfull pai.
Den kan serveres varm, lun eller kald -me like- veldig praktisk!
Oppskriften på denne fant jeg for en tid tilbake på Tine.no. Tine har endret på nettsidene sine, ser ut som denne oppskriften er tatt bort, får derfor ikke lagt ut kobling.
Oppskrift:
1 Nå paibunn (jeg brukte Maizena sin)
Fyll:
3 egg
3 dl. lettmelk
200 gr. revet Jarlsberg ost
1/2 ts. salt
1/2 ts. nykvernet pepper
Salat:
2 dl. blandede salatblader (jeg brukte bare ruccola)
12 cherrytomater (jeg brukte litt ekstra)
1 avocado
1 vårløk (jeg brukte 2, siden de var veldig små)
ca. 8 skiver spekeskinke
Dressing:
1ss olivenolje
1 ss vann
1 ss balsamicoeddik
Slik gjør du:
Bruk en paiform størrelse 24-26 cm. Green Gate sin pai form er perfekt.
1. Rull ut deigen og dekk former. Prikk med gaffel.
Det er ikke nødvendig å forsteke bunnen står det i oppskriften, men jeg anbefaler 5 min forsteking.
2. Fyll: Visp sammen egg, melk, ost, salt og pepper.
Hell fyllet i pai skallet.
Stek paien 200 grader, 25-30 min (litt avhengig om du har forstekt bunnen)
3. Dressing: Bland ingrediensene til dressingen, smak til med salt og pepper.
4. Salat: Grovstrimle salaten, og strø den over den ferdigstekte paien (avkjøl litt først)
Legg tomater (delt i to), snittet vårløk og avocado i strimler oppå.
Drypp dressing over.
Dander skinkeskivene på rett før servering.
I Bree Van De Kamp stil måtte denne oppskriften testes ut i familien før jeg våger å servere den til gjester....
Må noe endres..., eller er det kanskje rom for forbedringer...
Var slettes ikke dumt å teste...., neste gang vil jeg forsteke bunnen litt før fylles legges i pai skallet.
Blir nok ikke sommerens siste pai her i huset.
Anbefales!
Den fine røde paiformen med prikker er fra Green Gate og kommer fra Anemone.
Passer like godt sommer som vinter, vi har enda noen igjen i butikken....
En herlig pinsehelg går mot slutten,
ønsker alle en riktig fin ny uke!!
11 kommentarer:
Denne paien så virkelig fristende ut! Bortsett fra at jeg ikke kan spise spekeskinke nå når jeg er gravid...:( Men kan sikkert bytte det ut med noe annet :) Skal absolutt prøves ut! :)
Klem Anne
Paien så veldig god ut!
Lenge siden jeg har laget pai, så kanskje det må opp på menyen snart:)
Ha en fin morgendag:)
Klem Tove
Nammm! Noe sånt hadde vært godt! Må prøve en dag.Kjekt med oppskrift og bilder.
Og så koselig å "gå på tur" med deg.
I helgen var vi på hytten og forde om vi på vestlandet ikke har like mye vann som de østpå, så var det imponerende vannmasser som for forbi i elvene. Nydelig vær og fine turer.
M badet i isvannet! (Da snakker vi ikke om hunden altså :) God klem fra Britt
Mmm - denne paien tror jeg virkelig jeg må prøve. Skikkelig god sommermat! Liker bloggen din kjempegodt og jeg gleder meg til å følge deg videre! Ha en strålende dag! Klem fra meg
Mmmm, ja dette så skikkelig fristende ut - deilig sommermat!!!
Ønsker deg en strålende flott uke videre!
Klem fra Hidlegunn
Hei hei.:-) Denne så smakfull og sommerfrech ut.:-)) nammi.:-))
takk for hyggelig ord hos meg, vi vet enda ikke når vi kan flytte hjem etter brannen. alt ser jo fint ut, det er lukta som sitter i. De jobber med å rive ut alt fra leiligheten nede...det vil nok hjelpe når det er tømt helt der.
Kos deg og nyt sommeren når den er her..
Klem Gry
Det så deilig ut:D Takk for tipset:D
Dette så smaskens ut!! Må prøves!
Tusen takk for koselig trøstende kommentar, forresten! Været er jo ikke alt, men noen ganger blir man bare litt lei uværet... ;-)
Ha en fin kveld!
:-)
Hei Monica!
Lekker pai! Sunn og lett sommermat er alltid bra:)
Du må ta en tur til Norvald Hemre å se på snøballene! De er bare utrolige! Jeg skulle ikke kjøpe, skulle ønske meg til jul... Men klarte ikke gå fra de... Veldig glad for de. Jeg sier til dem det som du sier til peonene dine... ;)
Veldig fint innlegg fra Rambergsveien. Du er heldig som kan gå tur der hver dag :)
Vi sees på torsdag!
Henriette :)
Ja, dette så skikkelig godt ut! Jeg har spist pai i tre dager nå! Trodde egentlig at jag hadde kommet på det helt selv, men nå når jeg kikket inn på bloggen din igjen, skjönner jeg at det antagelig er underbevisstheten som har lagret disse fristende bildene som jeg tittet på som snarest for noen dager siden.
Kan jo samtidig passe på å putte inn en liten värmelding: her i Skåne er det nemlig ordentlig Bergens-vär for tiden. Regn og mere regn! Håper det snur til fredag. Da skal vi feire midtsommer aften sammen med slekten her. Kanskje en sånn dag man burde fotografere middagsbordet og legge ut på bloggen... /Ingrid
takk for koselig kommentar hos meg. Måtte jo inn her å se hvordan du har det. denne paien må jeg prøve, ser kjempegod ut :) legger meg som følger, mye spennende å finne her ser jeg.
mvh Tone :)
Legg inn en kommentar
Koselige kommentarer mottas med takk