onsdag 29. september 2010

September sol i hagen

 
Vi er så heldige å nyte noen fantastiske høstdager, med sol fra en skyfri himmel. Det er så godt å kjenne at solen fremdeles varmer, selv om vi har kjølige netter. De kalde nettene, pluss regn og vind har gitt hagen et høstlig preg. Nøkketungene har en flott gul farge, som virkelig lyser opp i september hagen.

En ny type "skadedyr" er på besøk i hagen. To små kaniner, som kommer fra nabohuset, finner mye godt her. Langt søtere enn de slimete krypene (les brunsnegler), men jammen spiser kaniner godt. Både knopper fra perlagonia og middagsblomster går unna. Fikk bare "lov" å ta bilde av den ene kaninen, den andre som er helt sort, var ikke like begeistret for kamera.
En blå hortensia står fremdeles med sine store og vakre blomsterklaser.

Middagsblomstene, som jeg sådde i vår, åpner seg fremdeles i solskinnet.

Klokkerankene har kledd seg i høstfarger. Bladene er blitt rød/lilla, men fredeles setter de nye knopper. På bildet er blomsten lys gul, når de springer ut endrer de farge til lilla.

Fylt petunia er et vakkert syn. De som har vært skånet fra regnet, gleder oss fremdeles med sine yndige blomster.
Høsten er tiden til å planlegge neste års blomstring i hagen. En vidunderlig tanke!! Nå er tiden inne for å plante løker som kan glede oss neste vår......
Har du begynt planleggingen av neste års blomstring? Eller sliter du som meg med å finne en ledig plass i hagen? Jeg kunne nok vært langt flinkerer til å planlegge uterommet.....

Høsthilsen fra

10 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

Heisan... nydelige blomster... fylt petunia.. er nydelig blomst...

vakker...

håper dere får beholde solen i mange dager..

klememr

Hege sa...

De middagsblomstene var virkelig stilige :)
Frisøren gikk bra, jeg er fornøyd!! men litt skremt av at det er under 3 uker igjen...;)

Ha en fin onsdag!
Klem Hege

Thelma Louise sa...

må smile når jeg titter inn hos deg.:-) følte jeg meg veldig hjemme.:-)) kunne vært et snev av meg her.:-) morro.:-) med andre ord jeg liker det jeg ser.:-)

og ja enig..heldigvis kommer de tilbake neste sommer...og det er jo litt deilig å slippe å være barnevakt for hagen i disse mnd høst/vinter..Hver vår sier jeg: åååååååååå jeg skulle ønske jeg bodde et sted det var varmt nok til å ha blomster hele året.:-) hver høst trekker jeg det tilbake.:-)

en fin dag til deg.:-)

Balke gård sa...

Hei, så fine bilder, ja nå er høsten på hell! Vi skal ikke gjøre noe i høst, neste år kommer gartner og gravemaskin, så da blir det hage som skal matche huset, gleder meg. Nydelige seilbåter i innlegget under, godt at gutten er trygt hjemme igjen, ja:-)

Klem

Gammel stil sa...

Nydelige bilder:) Så gøy at du skrev et innlegg igjen!

Klem:)

Just a Little Vintage sa...

Herlige bilder Monica=)! Nydelige blomster! Det er så godt med slike soldager, godt å få ladet batteriene til vinteren;)!

Ha en flott onsdag og nyt solen=)!
Klemmer!

SNILLPIKE♥ sa...

Nydelige og friske farger i bildene du har tatt i hagen din. Tusen takk for kommentar og besøk hos meg. Alltid koselig å bli kjent med noen nye bloggere.

Ønsker deg en strålende flott torsdag, klem.

LYKKEBO sa...

Helt fantastisk vær har vi hatt! Her det det lite med farger igjen:( Tror en tur på hagesenteret for noe høstblomster hadde vært en ide;)

ha en super helg:)
Klem

Anette Willemine sa...

:o) Så nydelige bilder. Har ikke fått plantet ned noen løk ennå, men det skal vel handles inn noen denne helgen, tenker jeg.

Ønsker deg en deilig helg, Monica!
Klem :o)

liven sa...

Hei Monica!!
nydelige blomsterbilder!!
Her er det lite igjen og plukket inn de siste blå hortensiaene idag til bordpynt :o)
Skal sette ned løk....men har ikke fått kjøpt inn noen enda. Har lyst på masse lave tulipaner bl.a......

ha en fin ny uke....så får vi håpe på en reprise fra forrige :o)

Legg inn en kommentar

Koselige kommentarer mottas med takk

Related Posts with Thumbnails