torsdag 27. mai 2010

Sommerens søteste...



Jordbær hører sommeren til, men strikkejordbær kan vi kose oss med hele året! Disse søte små jordbærene
 fant jeg på bloggen Little Cotton Rabbit. Klikk inn på denne, her finnes utrolig mye søtt.

Da jeg begynte på disse hadde jeg tenkt at det kunne være sommerens søteste bokmerke, men jeg synes de gjorde seg som bordpynt også.

Jeg har brukt tynt bommulsgarn fra Stoff og Stil, og pinner nr. 3. Farvene jeg har brukt er ikke akkurat naturtro, stilken ser ut som den har lidd av lysmangel og bæret er rødt som om det er overmodent. Men, men i strikkeland der går allting an..

Har du lyst å prøve, finner du oppskrift på bloggen til Little Cotton Rabbit (se over for link). Sliter du som meg med å lese engelske strikkeoppskrifter kan du prøve min oppskrift.

Jordbær:
Legg opp 6 masker med rødt garn
1. pinn - strikk rett øk 3 masker =9 masker
2.pinn - strikk vrang
3. pinn - strikk rett øk 3 masker = 12 masker
4. pinn - strikk vrang
5. pinn -15. pinn fortsett med å øke tre hver rette pinn, og strikk vrang på vrangen til du har 30 masker
16. pinn - (vrang) 1 grønn, 4 rød - gjenta ut pinn
17. pinn(rett) 3 rød, "3 grønn, 2 rød" gjenta fra "til" ut pinnen
18. pinn (vrang) strikk grønt, kutt rød tråd
19. pinn (rett) fell 6 masker gjevnt fordel (strikk 2 r. sammen x6)
20. pinn 2 vrang sammen - repeter ut pinn =12 masker
21. pinn 2 rett sammen - repeter ut pinn =6 masker
22. pinn 2 vrang sammen - repeter ut pinn=3 masker
Disse tre maskene brukes videre til stilk. Strikk i ønsket lengde(mine er 23 cm), så økes det for å lage et lite blad:
Øk til 5 masker, strikk vrang tilbake. Øk deretter 2 masker på hver rette pinn til du har 11 masker. Da starter du å felle igjen. Fell til du ha fått en fin spiss på bladet - avslutt.
Sy sammen nesten hele bæret på vrangen, vreng- stapp i litt vatt og sy resten pent igjen på retten.

Blomst:
Legg opp 5 masker med hvit
1. pinn 1 maske løs av, strikk 3 rett, snu, la siste maske være ustrikket
2. pinn 3 vrang, snu, la siste maske være ustrikket
3. pinn 3 rett, snu, la siste maske være ustrikket
4. pinn 3 vrang, snu, la siste maske være ustrikket
5. pinn 4 rett
6. pinn 2 vrang sammen, 1 vrang, 2 vrang sammen =3 masker
7. pinn 1 rett, 2 sammen, ta første maske over =1 makse
Bruk denne masken og legg opp fire nye masker tot. 5 masker og begynn fra pinn 1 igjen.
Pinn 1-7 er ett blomsterblad, gjenta disse like mange ganger som blomsten skal ha blad.
For å avslutte blomsten: ta tråden gjennom den siste masken på pinnen sammen med midten av de andre kronbladene ( 2 sting pr. blad) Festes stramt. Sy en fransk knute, evt en knapp eller perle i midten og fest på
stilken.

Det ser gjerne ut som mye jobb, men jeg lover at dette var enkelt og greit å få til.


Nå skal vi kose oss med de ekte jordbærene på bildet, her er noen som synes de har ventet lenge nok. Skal du ta bilde av jordbærene??!! He, he...

Jordbærhilsen fra



fredag 21. mai 2010

Vakre peoner


Peoner er så vakre med sine delikate silkeaktige blomster, og nydelige duft. Må få lov å dele min vakre bukett som ble kjøpt på Mester Grønn 14. mai.Der fikk jeg også gleden av å treffe denne hygglelige bloggdamen. Tenk at i gamle dager ble peoner omtalt som fattigmannsroser! Vanlige roser var svært kostbare så bare de aller rikeste kunne unne seg det.

 

Peoner er en absolutt favoritt i hagen i juni. Den er en "hjemmekjær staude som ikke er så glad i å bli flyttet på. Dersom den blir flyttet kan det ta et par år før den blomstrer igjen. Får den stå et sted i din hage hvor den trives, vil den kunne glede deg livet ut, og blomstre stadig mer overdådig hvert år.

Peoner minner meg om min barndoms hage i Mulen.... Dagen i dag er litt spesiell for meg, i dag ville min far fylt 68 år, men han måtte dessverre gi tapt for kreft for snart 10 år siden- bare 58 år gammel

Med denne flotte buketten, som allerede har stått en uke, ønsker jeg alle en riktig
God Pinsehelg

onsdag 19. mai 2010

En drøm.....

En drøm av en kake, florlett og sprø, smelter i munnen...... Kaken er enkel å få til, og flott å se på. Pyntes med frukt og bær etter sesongen. Marengsbunnen kan man lage ferdig lang tid i forveien og oppbevare den tørt. Rett før servering pyntes den med krem og bær.
For anledningen pyntet med rødt, hvitt og blått, en skikkelig 17. mai kake.
Nedenfor følger oppskriften jeg brukte, denne kan jeg trygt anbefale.
Marengsbunn
5 eggehviter
litt salt (1/4 ts)
2 dl sukker
Pisk sammen eggehvitene med salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten, når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank, og alt sukkeret oppløst.
Legg blandingen på et bakepapir. Jeg tegner først en sirkel på papiret, ca. 25 cm.
Stekes midt i ovnen på 125 grader ca. 1,5 time.

Eggekrem
5 eggeplommer
4 ss sukker
2,5 dl melk
3 ts maizenamel
Bland alt i en kasserolle, og rør hele tiden mens det koker opp. Trekk til side i det alt bobler. Avkjøl.

Krem
1 boks kremfløte
1 ts vaniljesukker
Piskes sammen til en luftig krem, bland inn den avkjølte eggekremen (visp). Blandingen fordeles over marengsbunnen, pynt med frukt og bær etter sesongen (man tager hva man haver)
Lykke til!



tirsdag 11. mai 2010

Takløk

Takløk er både sjarmerende og vakre, synes jeg. Den finnes i mange varianter med ulike blad- og blomsterfarger. De fleste av mine takløk blomstrer i ulike rosa nyanser, men jeg har også en sort med nesten lys limegule blomster.

Takløk er en svært takknemlig staude i bergknappfamilien, og den tåler lange perioder med tørke. Passer derfor spesielt for oss som ofte glemmer å vanne.

En liten avlegger som ble satt i fjor
I min hage bruker jeg takløk i krukker og kar, men visste du at i riktig gamle dager ble de ofte dyrket på hustak for å beskytte mot brann.
Bilde er lånt fra nettet
Jeg anbefaler alle å prøve denne sjarmerende og takknemlige stauden, dog ikke på taket :-)

Lykke til!

 

tirsdag 4. mai 2010

Konfirmant

One day at a time,
this is enough.
Do not look back
and grieve over the past,
for it is gone,
and do not be troubled
about the future,
for it has not yet come.
Live in the present,
and make it so beautiful
that it will be worth
remembering.
-Ida Scot Taylor-

Søndag 2. mai hadde vi konfirmant her i huset. Dagen ble feiret på Fjordslottet på Osterøy. På dager som dette er det ikke fritt for at man som foreldre tenker både på the past and the future...
Har aller nådigst fått lov å legge ut et bilde av konfirmanten vår.
Bildet er ca. 1 år gammelt.

Til min kjære konfirmant, og alle andre som titter innom.
 Remember to live in the present and make it so beautiful that it will be worth remembering.

Related Posts with Thumbnails