tirsdag 29. september 2009

Menn og farger.

Ikke et vondt ord om hverken menn eller farger, bare så det er sagt.

Dagens innlegg er inspirert av noen svært gode venner av oss, som for en tid tilbake skulle male gangen sin. Resten av huset fremsto i lyse lekre farger, men oppussing av gangen var i lengre tid blitt utsatt. Nå må det sies at gangen ikke hadde en mørk farge, men den gule fargen passet liksom ikke helt inn med resten av huset...
Etter litt forhandlinger i heimen ble Hr. og Fru. M enig om at gangen skulle males, og turen gikk til nærmeste farvehandler. Fru M hadde nok et nokså klart bilde for seg hvordan det ferdige resultatet skulle bli, noe som Hr. M selvsagt var totalt uvitende om. I sin lykkelig uvitenhet finner Hr. M en farge som han synes var utrolig lekker. TOMATRØD! Her var de tydligvis på hver sin planet. Fru. M argumenterte det hun var god for, men Hr. M er kjent for å stå på sitt... til et visst punkt.
Hva som hendte i tidsrommet fra Hr. og Fru M`s besøk i fargehandelen, og frem til det ferdige resultatet skal få lov å forbli usagt, men gangen fremstår i dag med en lys og lekker farge, uten så mye som et lite innslag av tomatrødt.

Hvordan er det egentlig mulig at kvinner og menn kan ha så ulik oppfatning av farger? Vi har vel alle opplevd at den fargen vi har valgt er feil, og kanskje burde hatt en ørlite nøyanse mer av.....

Jeg har i alle fall værtt der noen gangen, en liten justering, og vips så blir resultatet perfekt!


Det jeg ikke har skjønt er hvorfor min mann ikke ser den lille nøyanseforskjellen. Grunnene til det kan jo være mange, vi slipper å kjøpe ny maling er jo et godt argument... , vi slipper å male enda en gang, er jo et annet godt argument.


Men nå er mysteriet oppklart!

Kvinner kan oppfatte 10 millioner fargenøyanser, mens mannens øye kun kan oppfatte 1 millon. Dette henger vistnok sammen med at kvinner har 2 x-kromosomer, mens mannen bare har ett x-kromosom. Dette kan vist også være årsaken til at ca. 8% av menn er fargeblinde, mens kun en 1/2% av kvinner er det.

Nå skal det også sies at Fargerådgiveren som kommer med ovennevnte avsløring, også mener at valg av farger alt for lenge har vært styrt av kvinner. Og at hele familien, også far, må på banen når det skal velges farger til hjemmet. Men det hersker ingen tvil om at kvinner har en større sensivitet for farger!

(bildene er lånt fra Jotun)

mandag 28. september 2009

"Staying in is the new going out"

Trendekspertene har talt, og sier det slik: Staying in is the new going out. Nå er det altså på tide å trekke seg tilbake og nyte roen i egen heim, kanskje invitere gode venner på et enkelt, men velsmakende måltid. Måltidet må selvsagt være basert på friske råvarer. Helst bør vi vel ha plukket bærene selv, og skutt hjorten...I tillegg skal vi helst leve sunt, spise godt og holde oss i form! I høst er det ut med luksus og inn med fornuften. Det er ikke lengre om å gjøre å bade i luksus eller å vise frem sin eksklusive smak.
Uansett om du foretrekker å utforske naturen, synke ned i sofaen eller besøker et av byens mange treningssentre, så gjelder det iflg. trendekspertene å søke tilbake til de enkle gleder i livet.
Jeg har valgt, helt i tråd med trenden, å søke glede i naturen. Denne søte kurven er laget av helt naturlig materiale, men har dessverre ikke plukket kvistene selv, det får bli en annen dag.

Her er også et innslag av natur, steiner plukket (i Danmark tror jeg)av yngstemann i familien på ferietur.


De to siste bilden er hentet fra Havna Interiør, en nydelig butikk. Her er også mange inslag av naturmaterialer.




Skal vi tro trendekspertene handler det om å finne tilbake til de nære ting, til det som virkelig betyr noe.
Lykke til i din søken tilbake til de nære ting!




søndag 27. september 2009

Ikke akkurat...

Ikke akkurat noen ekstrem make over dette her, men en liten forandring ble det da. Speilet i spisestuen har fått seg ett strøk (eller tre) med maling. Må innrømme at på langt nær alle av husets medlemmer helt skjønte hvorfor dette måtte gjøres..... Spisestuen vår, som ligger rett utenfor kjøkkenet vårt fungerer som husets hjerte. Her inntas familiens måltider, her gjøres det lekser (selv om alle har egen pult på rommet) her gjøres det kontorarbeid, og til tider blogges det jammen litt her også.Denne vakre lykten fra Sia, er en gave fra noen svært gode venner av oss.


Jeg prøver meg litt frem, flytter litt rundt på ting. Det er visst en vane, eller uvane, jeg har. Husker en vårdag da jeg holdt på å flytte på planter i hage at min far sa at jeg burde se om det fantes planter med føtter, ikke røtter så ville det bli lettere å ommøblere i hagen.



Jeg er ialle fall fornøyd med den lille forandringen.




Her er speilet før det ble malt. Ser at fargen ikke kommer så godt frem på bildet, men det var litt for mye messing farve i det etter min smak.










torsdag 24. september 2009

X-tra lengde

Siden vi nå holder på å fikse litt på vårt foreldresoverom er det lett å la seg forføre av disse lekre bildene, og ønske seg noe nytt og lekkert sengetøy!

Sengetøy selges jo som kjent i ulike lenger, så stort sett hver gang jeg går til innkjøp av nye sengetøy skjer følgende:

Damen bak disken: (litt spørrende) du har tatt ekstra lengde.

Meg: Ja takk, jeg vet det.

Damen bak disken: jo, du skjønner det er så mangen som tar feil.Jeg skjønner jo at "damen bak disken" er 110% sikker på at jeg har tatt feil, der jeg står med mine 164 cm over bakken. Det "damen bak disken" ikke vet er at jeg har en mann som rager langt høyere over bakken enn gjennomsnittet.


Så her for en tid tilbake utspilte følgende samtale seg i en av byens mange butikker:

Damen bak disken: Du har tatt ekstra lengde.

Ja, takk jeg vet det burde jeg vel svart, men følgende datt ut av meg:

Ja, hadde du sett min mann hadde du sikkert ikke lurt.

Damen bare ser på meg, uten antydning til å forstå at dette var et forsøk på en liten spøk.

Samtalen mellom damen og meg ender med at jeg stotrende forklarer at min mann er X-lang, og hadde han vært med hadde du skjønt at jeg ikke hadde tatt feil...


Mitt forsøk på en liten hverdagsspøk falt ikke i god jord. Damen pakket ned mitt nyinnkjøpte sengetøy i en X-tra stor pose, og jeg ønsket henne en fortsatt fin dag.



Så til slutt en liten anbefaling .Om du er liten eller stor, ekstra lang dyne er topp! Om du som meg er en frysepinn, og må ha vinduet åpent uansett årstid, vær og vind.





Bildene er lånt fra Riviera Maison, Gant og Zara Home.





mandag 21. september 2009

En gammel skatt

Ser at mangen av dere er veldig flinke til å finne gamle vakre møbler og annet, både på loppiser og på finn.no.

Selv er jeg nok ingen flittig gjest på loppiser. Min erfaring med loppiser er fra barndommen, da var jeg ofte var med min kjære mormor på slikt. Min mormor tilhørte den generasjonen som hadde opplevd krigen. Så mormors besøk på loppemarkeder var ikke en jakt etter gamle vakre skatter, nei har var det bare gjenstandens nytteverdi vi var på jakt etter.
Dette resulterte ofte i at hun kjøpte gamle strikkeplagg. Disse ble vasket, rukket opp, garnet ble vasket igjen for å få det glatt, så ble det tørket og så kom min jobb, lage nye nøster. Dette var en tidkrevende prosess, og få gjør vel dette i dag.

Nok om loppiser, denne gamle skjenken har tilhørt min kjære strikkende mormor, og etter henne min mor. Nå står den altså i mitt hjem. I sommer malte jeg den, egentlig likte jeg den veldig godt i den orginale mørke trefargen, men skjenken hadde en lei lukt som jeg ikke klarte å få vekk. Så dermed ble maling løsningen
Skjenken står i dag på vårt soverom. Dette rommet er under oppussing, så bilder av hele rommet får vente til vi er ferdig, en gang.....

Er fornøyd med resultatet, og den leie lukten er vekk!





lørdag 19. september 2009

Tusen takk, og god helg!


Må bare få takke for koselige kommentarer på bloggen min.
Mitt forrige innlegg om juletekstiler kunne vel gi inntrykk at at jeg er en skikkelig flittig og ute i god tid person, det er jeg vanligvis dessverre ikke. Men det er aldri for sent å forandre seg...
Ha en stålende helg!

tirsdag 15. september 2009

Lekre ruter og striper



For noen dager siden viste Anetteshus.com noen lekre bilder, som alltid, fra Nyblom o Kollèns høstkolleksjon. Bildet over er hentet fra denne katalogen.http://www.nyblomkollen.se/




Her var mye lekre tekstiler i ruter og striper, disse røde synes jeg var spesielt pene. Jeg synes de kunne minne litt om disse stoffene som jeg kjøpte på Ikea i sommer.

De heter Bertha og er kjøpt til en svært hyggelig pris, tror jeg betalte kr. 65,- pr. meter. Kvaliteten er kraftig vevd bomull, og de kan vaskes på 60 grader.



Planen min er at symaskinen og meg nå skal klare å trylle frem noe lekkert til jul. Vi er i gang, har fått laget en fuskelift til kjøkkenet, noe putetrekk og brikker. Bilder av det ferdige resultatet får vente til 1. sønd. i advent, da starter jeg vanligvis med julepyntingen i heimen.

En rund pute i lin og striper.

søndag 13. september 2009

Jeg fant, jeg fant.....

Nå ble jeg glad! Se hva jeg fant i hagen min i dag, herlige erterblomster. Plukket noen med inn for å pynte litt opp, og skape litt sommer innomhus.

De rosa/lilla, som iflg. frøpakken skulle være hvite med en rosa kant, er ettårige og ble sådd i vår. De har en utrolig duft.

De hvite kommer fra en staude, som har gledet meg med sin blomsterprakt i mange år. Den har dessverre ingen duft, men er svært vakker.



Ha en fortsatt vakker søndag, håper solen skinner hos deg også!


fredag 11. september 2009

Høstkolleksjon

Som "utvalgt kunde" har jeg mottatt Princess sitt interiørmagasin for høsten 09 på mail.
Som vanlig finner jeg noe jeg liker til en hyggelig penge. Det er en katalog som spenner fra det fargerike til de mer naturlige fargetoner, som er de som tiltar meg mest. Legger ut noen av de bildene som jeg likte best.

Var en liten tur innom en Princess butikk i dag, og ser at mangen av varene fra katalogen allerede er på plass i butikken.

tirsdag 8. september 2009

En kontrastvegg

En kontrakstvegg ble løsningen da vi for en tid tilbake pusset opp minsteguttens rom. Når sant skal sies er han på ingen måte liten lengre, men han vil jo alltid være yngst. Han er en fargerik og fargeglad gutt. Så da mor begynte å snakke om hvite vegger, lyst tak og gulv, var det tydelig at hans drømmer ikke var noe i den retningen. Etter å ha studert fargekart både vel og lenge, endte han opp med to favoritter lilla og turkis.
Løsningen ble en lilla kontrastvegg, tre hvite vegger, lyst gulv og tak og turkise puter fra Hennes og Mauritz.


Denne løsningen fungerer flott både for den fargerike gutten, og for mor som ønsket et lyst rom.

Kunsten å nyte.....

Tenk, denne helgen var vi så heldige å få en hel dag med sol. Det er jo egentlig ikke mye å skryte av, men for oss som ikke er så godt vant gjør det utrolig godt. Så var det dette med å nyte da, det er jo så utrolig mye man skulle gjort, som man vanligvis ikke får gjort fordi det er så vått.

Men denne dagen bestemte vi at her skulle nytes, dog etter en helt nødvendig handlerunde. Mat må familien ha, sol eller ei. Bildene i dag er hentet fra hagen vår.


Til og med sommerfuglene tittet frem i solskinnet.


Litt blå blomster i hagen i september. En klematis har bestemt seg for å blomstre for andre gang. Afrika liljen henger med hodet, tydelig preget av mye regn.




Litt rosa fra hagen. Har ikke tatt bilde av noen av rosene mine, de var et sørgelig syn.
Regn og vind setter sine spor.


Gult er på ingen måte min favoritt farge, men det finnes likevel i vår hage. Den gule med det sorte øyet, heter Susanne med det sorte øye, og er en sommerblomst som minner meg om min kjære mormor. Som barn husker jeg at hun hadde denne planten i stuevinduet, så denne vil jeg nok så neste vår også, gul eller ei.


fredag 4. september 2009

Fredag, igjen...



Kommer eller går tiden? Ja, si det. For de fleste, undertegnede inkludert, virker det som tiden går, eller snarere flyr forbi. I flg. et gammelt kinesisk ordtak kommer tiden, den går ikke. Det synes jeg er en fin tanke.




Tiden strekker til for den som bruker den.

sitat: Leonardo da Vinci




En elv, en brusende strøm er tiden. Knapt har noe dukket opp før det skylles bort, og annet har drevet frem som i sin tur skylles bort.
sitat: Marceus Aurelius



Uansett om du har god eller dårlig tid, her er noen lekre klokker fra Par Courrier som kan hjelpe oss å holde styr på tiden vår.





torsdag 3. september 2009

En tur på Anemone...

En tur på Anemone Blomster og Gaver, er alltid en fornøyelse. Her finnes masse flotte ting å se på, hyggelig betjening og topp service!
Litt nytt til hjemmet havner også ofte i en pose. I dag kjøpte jeg meg en pletter i luften. Den har fått plass på en rammehylle fra Perfect Home. Den holdes med selskap av et stort &, kjøpt i samme butikk.





onsdag 2. september 2009

Vårt nye bad!

Vårt siste store prosjekt på oppussingsfronten er bad nr. 2. Dette rommet var tidligere et lite soverom, så her måtte det legges opp vann og avløp, ny el. kurs, støpes gulv...., listen er lang.
Det ble en ganske så kostbar affere, men med to, snart tre tenåringer i huset, sto ett til bad høyt på familiens ønskeliste.

Vi valgte å holde det i lyse nøytrale farger, med dekrofliser i samme farge som veggene. Så nå er det bare å ta fatt på oppussingen av bad nr 1, men med den tilstanden det er i tror jeg det må klassifiseres som totalrenovering.




Her står er koselig krakk kjøpt på Home and Cottage. Bak skimtes dekorflisene på veggen.


Related Posts with Thumbnails