onsdag 30. desember 2009

Isroser




Det gnistrende kalde været vi har hatt i det siste får det til å "blomstre" isroser. Disse vakre isrosene fant jeg på lykten på trappen vår.



Det var skikkelig kaldt, så bildene ble tatt i all hast.


Et bjørkehjerte pyntet med lys, henger ved inngangspartiet vårt, og ønsker velkommen.


Ute finnes isroser, inne i stuen står hvite roser.


Romjulshilsen på årets nest siste dag fra


tirsdag 22. desember 2009

Et siste liten tips.


Tenkte jeg ville dele et lite tips med dere. De siste kveldene her i huset har det blitt strikket en del slike små søte julestrømper. Noen har min datter pyntet sitt lille juletre med, andre vil jeg bruke til pynt på små venne gaver.


Ideen til disse små sokkene fant jeg på bloggen til Little Cotton Rabbits, bildet over er lånt derifra. Sokkene er veldig enkle og raske å lage. Oppskriften på disse, og mye annet finner du på bloggen til Little Cotton Rabbits, http://littlecottonrabbits.typepad.co.uk/

Til slutt en liten orientering etter gårsdagens innlegg. Hr. Kaos er på vei ut av vårt hus, skuldrene på vei nedover, og julefreden banker på døren :)

Julehilsen fra

mandag 21. desember 2009

Nissen og hans små hjelpere


Så er omsider årets pepperkakehus på plass, og nissen og hans gode hjelpere har flyttet inn.


Skal jeg være helt ærlig, er dette litt "over the top" for meg, med nisser i trolldeig og annet smått krimskrams. Hadde jeg fått velge hadde jeg nok droppet nissen og hans gode hjelpere, men men. Nissene begynner forresten å bli skikkelig gammel, utrolig at trolldeigen holder, så disse må liksom frem i følge mine barn.


Her står en god og rund nissefar, av deig, å vokter inngangen til årets pepperkakehus.
Julen nærmer seg med stormskritt, i morgen er det siste skoledag og en etterlengtet juleferie vil nok gjøre godt.
Nå gjenstår det bare noen småting, så kan julefreden senke seg over heimen. Vel det var de par småtingene da....., skjønner ikke hvorfor, men det samme gjentar seg hvert år. Burde man ikke lære av sine feil :)


Inrømmer at denne varianten av Keep Calm er ganske så beskrivende for meg nå! Jeg har fått en "ubuden gjest" på besøk, som heter Kaos, og han glemte å ta med sin bedre halvdel Kaos kontroll. Skuldrene har nådd nye høyder, og nærmer seg ørene faretruende.
I morgen skal mitt kaos forhåpentligvis endres til julefred, om ikke annet i alle fall til kaos kontroll!

Julehilsen fra

lørdag 19. desember 2009

White Christmas



I`m dreaming of a white Christmas, og jammen santen ser det ikke ut til at vi skal få det i år!  Det startet så vidt i går kveld, og i dag våknet vi opp til et en "ny verden" dekket av hvit fin snø.
Vi krysser fingre og tær for at dette må vare...., i alle fall til rett over jul.



Det øverste bildet viser vasen/lykten min fra Riviera Maison. Den er jeg veldig fornøyd med,! I går ble den brukt med lys i, har tidligere hatt blomster i den.


Denne uke har jeg virkelig fått unna en del, har vært riktig flink, om jeg så må si det selv ha, ha..
Baking, gaver, vasking, litt mer pynting, rydding, vært på graven ........ Fremdeles gjenstår det noen gaver, disse skal vi prøve å få unna denne helgen.


Disse skjønne hjertene, som jeg kjøpte for noen år siden, henger til pynt i stuevinduet vårt.
Ønsker dere alle en riktig god lørdag!

søndag 13. desember 2009

God søndag!



Tenk, i dag tenner vi tre lys!
Vi har hatt nydelige dager her på vår kant av landet i det siste. Kaldt og klart, litt lettere å komme i julestemning da synes jeg.


Dette bildet har jeg ikke tatt nå i dag, men tidligere i uken. Solen er på vei opp, ser at jeg ikke helt har klar å få med den flotte fargen på himmelen, men det viser i alle fall at vi har hatt flotte dager.


Sviblene mine blomstrer og sprer en herlig duft i huset.


Tenn lys!
Tre lys skal flamme for alle som må sloss.
For rettferd og for frihet. De trenger hjelp fra oss.
Må ingen miste motet før alle folk er ett.
Tenn lys for dem som kjemper for frihet og for rett.

Med disse vakre ordene vil jeg ønske alle som er innom en riktig god søndag!



mandag 7. desember 2009

Litt jul


Så har vi lagt andre søndag i advent bak oss. En dag som ikke minnet mye om vinter, her på vestlandet viste temperaturen over 11 grader. Vår søndagen var belagt med håndballkap og familiebesøk.
Det ble en travel, men veldig koselig søndag :)
Driver å prøver meg litt frem med redigering av bilder, og bloggen. Bildet over er av hjertet som henger på døren vår. Lyngen er byttet ut med einer og røde og hvite sløyfebånd.


Er en ordentlig kløne når det gjelder tekniske ting, så dersom bilder og tekst til tider havner litt hultert i bultert skyldes det at jeg er "under opplæring". (kjenner jeg meg selv rett kan denne opplæringstiden bli lang)


En liten julegran har jeg også plukket med meg hjem. Vel, liten og liten, den var nok litt større enn jeg hadde forestilt meg. Den er pyntet veldig enkelt med hvite sløyfebånd og hjerter. Den lille sokken som henger på, er et at mine små strikke prosjekter.


Selv om jeg ikke har fått laget et innlegg med to adventslys, har jeg lyst å avslutte med det andre verset av adventssangen.

Tenn lys!
To lys skal skinne for kjærlighet og tro,
for dem som viser omsorg og alltid bygger bro.
Må fanger få sin frihet og flyktninger et hjem.
Tenn lys for dem som gråter og dem som trøster dem.



lørdag 5. desember 2009

Helg


Ja, så var det fredag igjen, og vi tenner snart det andre adventslyset. Jeg skjønner ikke hvor dagene blir av...... Hvordan skal vi klare å komme i mål med alle gjøremål og planer som vi har for desember?



Får vi bakt aller syv sorter, vasket alle krinker og kroker, kjøpt og pakket gaver, sendt julekort, vært innom x antall juleavslutninger og spist pepperkaker og mandariner......


En ting er i alle fall sikkert, jul blir det uansett :) Og godt er vel det, for skulle den ha ventet på at vi var klar, hadde det vel drøyet til påske, og gjerne vel så det. 
                                                             
Ikke mye som minner om jul eller advent i dagens bilder, selv om et par kongler og en lyslenke har sneket seg inn. Dagen i dag har vært veldig mørk, vi er vel snart på det mørkeste nå. Kanskje var det min lengsel eller lyset som fikk meg til å velge rosa roser?
Ønsker dere alle en riktig fin helg.

onsdag 2. desember 2009

Jul i gangen.


Jeg skulle bare.....
Jeg synes tiden før jul er en ypperlig anledning til å få ryddet og vasket i krinker og kroker som ofte blir "glemt".

Her i forrige uke kom denne såkalte vaske og rydde ånden over meg, her skulle kommode og benk i gangen ryddes! Vel, ånden forlot meg forterer enn den kom, lysten til å rydde den gamle kommoden og benken forsvant fullstendig. Jeg hadde mest lyst å hive det ut, gjerne med innhold.
Etter en liten diskusjon med meg selv, ble forslaget om nye møbler raskt forkastet. Jeg endte opp slik.




Det er ikke første gangen disse møblene får en liten make over, så de har nok egentlig gjort nytten og kunne vært byttet ut med god samvittighet. Men siden jeg hadde rester av både grunning og maling ble dette hentet frem.


Det eneste som ble kjøpt nytt, var disse knottene fra House Doctor. Her henger et lite hjerte laget av ståltråd og vintergrønn buksbom (tror det heter det)

Putene, hjertene og julestrømpen er sydd av resten av stoffet jeg kjøpte på Ikea i sommer til kjøkkengardinene. Her er omtrent hver minste centimeter benyttet.
(Hjelp ser at bidet av benken avslører en umalt furudør!! Det er mitt neste prosjekt, men det får bli en annen gang, vi har så utrolig mange dører).


Hyllen er hjemmesnekret av gulvlister og en ubrukt forskalingsplank.


Hyllen har jeg ikke laget selv, er nok skrekkelig håpløs med hammer og sag.


Et lite sinkhus, inspirert av mumihuset, er også kommet på plass. Det er som mye annet i mitt hjem kjøpt hos Anemone Blomster og Gaver.


Ja, slik kan det også gå når jeg skal rydde i skuffer og skap.


Så nå er det gjort, kommoden og benken er både ryddet og malt. Og ganske fornøyd ble jeg også, du skal bare se at de gamle møblene får bo i vårt hjem noen år til :)


Ønsker dere alle sammen lykke til med jule- rydding/vasking- og pynting :)





Related Posts with Thumbnails